belasting auto
2 min. lezen

Alles over de belasting op jouw auto in één overzicht

In deze blog geven we je alle informatie die je nodig hebt voor de belasting van jouw auto. Denk hierbij aan zaken zoals motorrijtuigenbelasting, bpm, en bzm belastingen.

Motorrijtuigen belasting auto

Zodra een auto op jouw naam staat, ben je verplicht om motorrijtuigenbelasting te betalen. De hoogte van het bedrag hangt echter af van een aantal zaken. Denk hierbij aan het gewicht, de brandstof, de milieuvervuiling van de auto en de provincie waarin je woonachtig bent. Via deze link van de belastingdienst kan je gemakkelijk berekenen hoeveel jouw motorrijtuigenbelasting precies zal zijn.

Bpm belasting auto

Daarnaast is de bpm een andere vorm van belasting die geldt voor het kopen/importeren van auto’s. De hoogte van de bpm wordt bepaald aan de hand van CO2 uitstoot of over de nettocatalogusprijs. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de belastingdienst.

Overige belastingen

Voor een vrachtauto(combinatie) geldt naast de motorrijtuigenbelasting meestal ook een belasting op zware voertuigen (bzm). Meer informatie hierover is te vinden op de website van de belastingdienst. Voor personenauto’s geldt deze belasting meestal niet, omdat personenauto’s veel minder gewicht hebben dan vrachtauto’s.

Teruggave belasting

Soms komt het voor dat je geld terugkrijgt van de belastingdienst met betrekking tot motorrijtuigenbelasting of bpm. Meer informatie daarover is te vinden via deze link van de belastingdienst.

Hulp bij de verkoop van jouw auto nodig?

Heb je een nieuwe auto op het oog en / of wil je jouw oude auto verkopen? Dat kan gemakkelijk en veilig via DealKiezer. In vier gemakkelijke stappen kan je jouw auto verkopen aan RDW-erkende dealers in heel Nederland. Onze werkwijze is geheel transparant, waardoor jij de touwtjes in handen houdt. In één overzicht zie je namelijk alle biedingen van dealers in heel Nederland. Geïnteresseerd? Vul geheel vrijblijvend je kenteken in onderaan deze pagina en ontvang direct biedingen!

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet