Waarmee kunnen we je helpen?

Voor de verkoop

Moet ik een bod op mijn auto accepteren?

Bij DealKiezer moet je niets. Wij bieden je inzicht in de prijzen voor jouw auto, maar uiteindelijk ben jij degene die bepaalt of er een deal komt of niet.

Moet ik een vraagprijs opgeven?

Het is niet verplicht om een vraagprijs op te geven. Maar dit helpt onze medewerkers wel om op voorhand in te schatten of de vraagprijs haalbaar is. Daarnaast kunnen zij hierdoor hun uiterste best doen om naar jouw verwachting toe te werken.

Hoe kan ik mijn auto succesvol verkopen?

DealKiezer doet dagelijks haar best om een succesvolle verkoop te realiseren voor de verkopers. Maar jij als autobezitter houd je hier natuurlijk niet iedere dag mee bezig. Wij van DealKiezer geven je daarom graag de volgende tips voor een succesvolle verkoop. Het is allereerst belangrijk om ten alle tijden je auto zo eerlijk en volledig mogelijk te omschrijven. Dit voorkomt discussie achteraf. Dit kun je doen door duidelijke en recente foto’s van je auto toe te voegen. Een complete en eerlijke omschrijving van de auto, samen met een duidelijke fotoreportage zal ervoor zorgen dat onze erkende RDW-dealers een goed beeld krijgen van jouw auto. Dit leidt tot een zo’n hoog mogelijke prijs. Wil je meer informatie over het verkopen van een auto? Lees onze blogs.

Wie ziet mijn persoonlijke gegevens en hoe gaan jullie daar mee om?

DealKiezer gebruikt jouw persoonlijke gegevens om contact met je op te nemen nadat jij jouw auto hebt aangemeld. Daarnaast gebruiken wij deze voor cookies en marketingdoeleinden. De kopers krijgen je persoonlijke gegevens niet te zien, maar alleen de gegevens van jouw auto. Pas als jij een bod accepteert ziet de koper je persoonlijke gegevens en ontvang jij gegevens van de kopende partij.

Wat moet ik doen als er nog een financiering op mijn voertuig zit?

Het is mogelijk om een auto met een financiering bij ons aan te melden. Houdt wel rekening met het volgende. Wanneer er nog een financiering op jouw auto zit, kan deze niet worden verkocht zonder goedkeuring van de financieringsmaatschappij. De auto is het onderpand van de financiering en in bezit van de financieringsmaatschappij. Deze maatschappij zal het eigendomsrecht pas aan jou overdragen als de financiering is ingelost. Vanaf dat moment ontvang jij de tenaamstellingscode om de auto zelf over te schrijven naar een koper. In sommige gevallen zijn onze erkende RDW-dealers bereidt het openstaande bedrag (gedeeltelijk) in te lossen bij de financieringsmaatschappij en dit te verrekenen met het bod. Wanneer een dealer dit doet, ontvangt hij rechtstreeks van de financieringsmaatschappij het eigendomsrecht. In een situatie als deze raden we je daarom aan om eerst contact met ons op te nemen voordat je de auto aanmeldt.

Hoe verdient DealKiezer?

DealKiezer hanteert een provisiepercentage op iedere transactie. Hiermee kunnen we ons platform laten draaien en de hoogst mogelijke service aanbieden, zoals support tijdens het verkopen van je auto en het screenen van dealers. Bij anderen zijn de bemiddelingskosten verborgen en vaak vele malen hoger, waardoor je uiteindelijk minder ontvangt voor jouw auto.

Is onze dienstverlening gratis?

Het aanmelden van je auto is bij DealKiezer volledig gratis. Zodra je een deal hebt gesloten, vragen we een kleine vergoeding om onze service te verlenen. Dit kan je terugvinden in de opbouw van het bod in je accountomgeving.

Hoe meld ik mijn auto aan?

Meld jouw auto aan op DealKiezer door het kenteken van jouw auto in te voeren. Weet je het kenteken niet? Geen probleem. Ook zonder kenteken kun jij jouw auto aanmelden door handmatig het type auto aan te vinken. Loop vervolgens de stappen door en verstuur de aanvraag. Meld jouw auto aan

Tijdens de verkoop

Kan ik mijn auto op jullie site verwijderen?

Wanneer je de verkoop van de auto wilt stoppen, kun je dit eenvoudig zelf regelen binnen de klantenlogin.

Hoelang is een bod geldig?

Al onze biedingen zijn twee weken geldig.

Zijn jullie biedingen gegarandeerd?

Indien er een deal tot stand komt en de auto bij de overdracht is zoals omschreven, dan is het bod gegarandeerd. Mochten er belangrijke zaken tijdens de overdracht naar voren komen die van invloed zijn op de waarde van de auto, dan zal het bod komen te vervallen. Dit is alleen het geval als onze erkende RDW-dealers onderbouwd kunnen aantonen dat dit het geval is. Wanneer dit zo is, helpen wij je graag verder om tot een nieuw bod te komen.

Wat kan ik met mijn klantenlogin?

Op jouw persoonlijke klantenlogin kun je jouw persoonlijke en autogegevens beheren. Daarnaast kun je hier eenvoudig biedingen vergelijken en digitaal de auto verkopen. Het is mogelijk om meerdere auto’s tegelijk aan te melden en per auto de verkoopstatus te bekijken.

Hoelang duurt het voordat ik een gegarandeerd bod ontvang?

DealKiezer streeft ernaar om binnen 48 uur een gegarandeerd bod op jouw auto te doen.

Kan ik na de aanmelding van mijn auto nog gegevens aanpassen?

Ja, je kunt eenvoudig via jouw eigen klantenlogin alle gegevens aanpassen totdat wij jouw auto aanbieden bij onze erkende RDW-dealers.

Na de verkoop

Krijg ik mijn reis vergoed?

Het is mogelijk dat je de reis vergoed krijgt voor het brengen van de auto en/of terugreis naar huis. Dit verschilt per erkende RDW-dealer. Het is namelijk ook mogelijk dat de auto bij jou thuis wordt opgehaald. In jouw persoonlijke klantenlogin kun je per bod zien welke voorwaarden hierbij van toepassing zijn en of de reis vergoed is.

Wat moet ik doen met de verzekering?

Nadat jouw auto door de koper is gevrijwaard kun je de verzekering van de auto stopzetten. Vergeet dit niet te doen want het is zonde om verzekering te betalen als de auto niet meer van jou is.

Wat moet ik doen met de wegenbelasting?

Hier hoef je niks mee te doen. Door het vrijwaren van de auto krijgt de belastingdienst automatisch bericht dat de auto niet meer van jou is. Zij zullen daarom de wegenbelasting stopzetten en eventueel teveel betaalde belasting aan je terugbetalen.

Hoe wordt mijn auto gevrijwaard?

Onze erkende RDW-dealers kunnen jouw auto tijdens de overdracht ter plaatse vrijwaren. Hiervoor hebben zij het volledige kentekenbewijs van de auto nodig. Dit kan met bij een papieren kentekenbewijs met deel 1, deel 2 en het overschrijvingsbewijs en bij een kentekencard met het groene kentekenpasje en de 9-cijferige tenaamstellingscode. Nadat de koper de gegevens heeft ingevoerd, ontvang je direct de vrijwaring. Ben je een (gedeelte van het) kentekenbewijs kwijt? Lees hier wat je moet doen.

Hoe wordt mijn auto betaald?

Na de overdracht wordt het geld voor de auto per bank betaald door onze erkende RDW-dealers. Indien jij een Nederlandse bankrekening hebt staat het geld er direct op.

Wat moet ik doen als de koper ter plaatse een lager tegenbod doet?

Wanneer jouw auto niet is zoals omschreven, hebben onze erkende RDW-dealers het recht om hun bod aan te passen. Dit kan alleen als zij kunnen onderbouwen waarom de auto niet is zoals omschreven en wat de invloed hiervan is op het bod. Als de auto ander is dan omschreven, mag de koper een tegenbod doen. Het is niet verplicht om dit te accepteren. Wanneer je dit bod niet accepteert zijn er geen annuleringskosten aan verbonden. Wij stellen het op prijs om ons op de hoogte te stellen van een situatie als deze zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.

Mag de koper afdingen tijdens de aflevering?

Nee, wanneer jouw auto bij de overdracht is zoals omschreven mag de koper niet afdingen. Net als dat jij jouw afspraak nakomt door de auto te leveren, moet de koper de auto afnemen tegen het afgesproken bedrag.

Ik ben (een deel van) mijn kenteken kwijt, wat moet ik doen?

Om ervoor te zorgen dat de dealer jouw auto kan overschrijven op zijn naam, heb je volledige kentekenbewijs van de auto nodig. Dit kan met bij een papieren kentekenbewijs met deel 1, deel 2 en het overschrijvingsbewijs en bij een kentekencard met het groene kentekenpasje en de 9-cijferige tenaamstellingscode.

Ben je een van deze delen kwijt? Op de website van de RDW kun je eenvoudig een nieuw kentekenbewijs of tenaamstellingscode aanvragen. Ga hiervoor naar www.rdw.nl voor meer informatie en de kosten voor het aanvragen van een nieuwe kentekenbewijs.

Hoe wordt de koop afgehandeld na het sluiten van een overeenkomst?

Nadat jij een bod hebt geaccepteerd ontvang je direct een digitale koopovereenkomst. Wij verzoeken je om vervolgens binnen twee werkdagen contact op te nemen met de kopende partij. Op de dag waarop jullie onderling de overdracht hebben afgesproken, ontvang jij direct een vrijwaringsbewijs en het geld op je bankrekening.

Wat moet ik doen als ik niet in contact kom met de koper?

Lukt het niet om in contact te komen met de koper? Controleer in dat geval de openingstijden van de erkende RDW-dealer. Wanneer je nog steeds niet in contact kunt komen met de koper, verzoeken wij je om contact met ons op te nemen. Wij zullen alsnog een afspraak regelen tussen jou en de dealer.

Mag ik mijn auto aan iemand anders verkopen?

Nee, wanneer je een koopovereenkomst bent aangegaan ben je verplicht om de auto aan de koper te leveren. Het is om die reden niet mogelijk de auto aan iemand anders te verkopen.

Kan ik de aanmelding nog annuleren?

Ja, bij ons kun je de aanmelding van de auto altijd kosteloos annuleren.

Algemeen

Ik heb geen antwoord op mijn vraag, wat moet ik doen?

Heb je geen passend antwoord kunnen krijgen op jouw vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via help@dealkiezer.nl of bel naar 085 – 06 00 676 en stel jouw vraag.

Waar kan ik een klacht indienen over DealKiezer of een koper?

Heb je een probleem of klacht over onze dienstverlening? Dan zouden wij het erg op prijs stellen als je dit met ons wilt delen. Wij streven er namelijk naar om onze dienstverlening continue te verbeteren. Neem contact met ons op via help@dealkiezer.nl en meld jouw probleem of klacht. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen om tot een oplossing te komen.

Waar kan ik klantervaringen vinden?

Onze klantervaringen zijn onze trots! Om die reden nodigen we je graag uit om onze reviewpagina te bezoeken. Onze reviews zijn 100% echt en worden verzameld binnen onze klantenkring die gebruik hebben gemaakt van onze dienstverlening.

Bekijk de klantervaringen

Hoe kan ik mij aanmelden als koper?

Ben jij een erkende RDW-dealer en wil jij via ons platform auto’s inkopen? Meld je dan vrijblijvend aan door een mail te sturen naar help@dealkiezer.nl. Wij zullen spoedig contact opnemen om de verdere aanmelding samen met je door te nemen.

Wat houdt een BTW- of marge-auto in?

In beginsel is een auto altijd een BTW auto. Zodra een auto ingekocht of gefactureerd wordt aan een particulier persoon, kan de BTW niet meer worden verrekend en is de auto een zogeheten marge-auto. Wanneer de auto door een bedrijf of instelling wordt gekocht, kan de BTW worden teruggevorderd. Omdat de auto dan netto in de boeken van het bedrijf staat, kan bij de verkoop daarvan over de resterende boekwaarde de 21% BTW worden berekend.

Wat betekent RDW?

RDW staat voor ‘Rijksdienst voor het Wegverkeer’ maar staat sinds 1994 voor ‘Dienst Wegverkeer’ en heeft de volgende taken:

  • Toelating van voertuigen en onderdelen daarvan
  • Toezicht en handhaving
  • Registratie
  • Informatieverstrekking
  • Documentatie-afgifte

Wat is een WOK-status?

Een WOK-status staat voor ‘Wacht Op Keuren’. Een auto met een WOK-status heeft in feite geen geldige APK en mag daarom niet op de Nederlandse wegen rijden. Deze status kan aan de auto opgelegd worden indien de auto niet voldoet aan de APK-eisen of wanneer de auto een (ongeval)schade heeft gehad.

Wat is een leaseauto?

Een leaseauto is een auto die beschikbaar wordt gesteld aan de berijder door de leasemaatschappij. De vergoeding hiervoor wordt van tevoren vastgesteld. Gedurende het gebruik blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij en kan de berijder gebruik maken van de auto.

Wat is BPM?

BPM is een speciale belasting op personenauto’s en motorrijwielen. Wanneer je in Nederland een auto koopt is de BPM al opgenomen in de prijs van de auto. Bij een auto die in het buitenland wordt gekocht en wordt geïmporteerd, dient deze nog betaald te worden.

Mag ik een auto met een onlogische tellerstand verkopen?

Dat mag zeker, je kunt de auto gewoon bij ons aanmelden. Wij zijn echter wel verplicht om dit te melden aan onze kopers. Het is de taak aan ons om de aangeboden auto’s zo eerlijk mogelijk te omschrijven aan onze erkende RDW-dealers.

Kan ik mijn schade- of sloopauto ook verkopen?

Natuurlijk! Iedere auto heeft een waarde. Wij kunnen voor ieder type auto een geschikt bod krijgen.

Welke kopers mogen auto’s kopen via DealKiezer?

DealKiezer werkt enkel samen met erkende en geverifieerde RDW-dealers. Iedere dealer die zich bij ons platform wilt aansluiten wordt gescreend op een aantal punten. Hiermee verzekeren we een bepaalde kwaliteit. Elke verkoper heeft de mogelijkheid om een review achter te laten. Je keuze tussen autodealers kan je baseren op beoordelingen van andere verkopers.

Tip 5: Maak foto’s van de minpunten

Al onze erkende RDW-dealers weten dat zij een bod gaan plaatsen op een gebruikte auto. In bijna alle gevallen heeft een gebruikte auto een of meerdere minpunten. Omdat deze punten van invloed zijn op de waarde van de auto, raden wij je aan om ook hier foto’s van te maken. Het zal de kopers niet afschrikken, maar er juist toe leiden dat zij een eerlijk beeld van de auto kunnen schetsen. Zo voorkom discussies achteraf.

 

Tip 4: Maak foto’s van het interieur

Wat net zo belangrijk is als het exterieur, is het interieur van de auto. Maak foto’s van de kofferbak, achterbank en voorstoelen. Door de rugleuning van de bijrijdersstoel iets te laten zakken en van daaruit een foto te maken, kun je het dashboard mooi in beeld brengen. Vergeet niet om foto’s te maken van alle opties die jouw auto uniek maken. Indien je een onderhoudshistorie bij de auto hebt, is het aan te raden om hier ook foto’s van te maken.

Tip 3: Maak foto’s op hoogte van autokoplampen

Natuurlijk kun je een auto vanuit verschillende perspectieven fotograferen. Maar een positie die altijd tot een strakke foto resulteert, is het fotograferen op hoogte van de koplamp. Het is vervolgens slim om per hoek van de auto een foto te nemen. Maak nog een aantal foto’s van details van het exterieur die jouw auto bijzonder maken.

Tip 2: Zorg voor een rustige achtergrond

Bij het maken van de foto draait het om het presenteren van jouw auto. Zorg er daarom voor dat je een omgeving kiest waarbij jouw auto helemaal tot zijn recht komt en de kijker niet wordt afgeleid door allerlei andere objecten op de foto. Een omgeving die altijd goed werkt is een rustige groene/bosrijke omgeving!

Tip 1: Geef je auto een verzorgde uitstraling

Je hebt maar een kans op een eerste indruk, dit geldt ook bij het aanbieden van jouw auto. Zorg er daarom voor dat jouw auto er verzorgd uitziet voordat je de foto’s gaat maken. Dit zal de koper een goede eerste indruk geven en leiden tot een hogere prijs.

Hoe maak ik op de juiste manier foto’s van mijn auto?

Vergroot de kans op een gegarandeerd bod door duidelijke en eerlijke foto’s van jouw auto te maken. Wij geven je graag een aantal tips om tot de juiste foto’s te komen.

Staat je vraag er niet tussen?

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet