3 min. lezen

Studieproject wordt autoplatform

Peel en Maas – VENRAY | Het begon als een studieproject van Bram Hansen. Al jaren actief als ondernemer in de autobranche. Wat Bram de afgelopen jaren opviel is dat de verkoop van auto’s, van particulieren aan autodealers, niet altijd even transparant verloopt. Om hier verandering in te brengen is hij gestart met het uitwerken van een bedrijfsidee. De afgelopen maanden heeft hij samen met oud-studiegenoten Jules Janssen en Randy Wattilete het bedrijfsidee uitgewerkt tot een groot landelijk platform voor aan en verkoop van auto’s.

Alle drie zijn ze afkomstig uit een echt ondernemersgezin. Bram is sinds jongs af aan bezig met de handel in auto’s en Jules en Randy hebben passie voor online marketing. Al tijdens de opleiding Small Business & Retail Management aan de HAN in Nijmegen, waren de drie in gesprek over het starten van een eigen bedrijf. Na maandenlange voorbereiding is dit werkelijkheid geworden onder de naam DealKiezer; hulp bij de verkoop van jouw auto, maar dan anders.

“Het is een platform voor vraag en aanbod van auto’s, maar anders dan de bekende platforms”, legt Bram Hansen uit. “Tegenwoordig word je bij de verkoop van je auto geconfronteerd met een hele wereld aan mogelijkheden. Hierbij kan je denken aan het onderhandelen met vreemde mensen aan de deur tot onbetrouwbare verkoopsites. Dit zijn geen zaken waar jij je bezig mee zou moeten houden. Daarom is DealKiezer er om het je eenvoudig te maken. Bij ons krijg je inzicht in alle biedingen, kun je zelf vergelijken, en baseer je jouw keuze op reviews van onze RDW-erkende dealers.”

DealKiezer vindt het belangrijk om zijn steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. “Om dit te realiseren hebben wij onze werkwijze zo duurzaam mogelijk ingericht en stellen deze continu bij. We kunnen met trots vertellen dat DealKiezer sinds de oprichting ‘Erkend Duurzaam’ is gecertificeerd!”, aldus Hansen. DealKiezer helpt je van begin tot eind met de verkoop van je auto, maar jij hebt de touwtjes in handen. Biedt je auto eenvoudig aan, ontvang betrouwbare biedingen, vergelijk deze en maak een keuze. Alles heel transparant.

Je verkoopt je auto eigenlijk in vier stappen. Je meldt je auto aan, vervolgens neemt DealKiezer contact op om de aanbieding samen met jou door te lopen. Hiermee krijgen RDW-erkende dealers een compleet beeld van jouw auto. Binnen 48 uur krijg jij inzicht in alle vrijblijvende biedingen op jouw auto. Je vergelijkt de biedingen op basis van prijsopbouw en overdrachtscondities, de afstand van jou tot bij de dealer en recensies over RDW-erkende dealers. Heb je de beste deal gevonden dan accepteer je het bod en maak je de verkoop definitief.

Je ontvangt direct een digitale verkoopovereenkomst met daarin alle gemaakte afspraken. Het enige wat jij hoeft te doen is contact opnemen met de dealer en een afspraak maken voor de overdracht. Na de overdracht ontvang je direct het geld op je rekening en een vrijwaring. Zo gemakkelijk en transparant is het! Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel? Lees dan alles over het autoplatform op www. dealkiezer.nl.

Foto: Het team achter DealKiezer: Jules Janssen (marketingspecialist), Bram Hansen (verkoopadviseur) en Randy Wattilete (marketingspecialist).