kenteken check gratis
2 min. lezen

Is een kenteken check gratis?

Op het internet zijn er talloze websites te vinden waarbij je een kenteken check gratis kan laten uitvoeren. In dit blogbericht lichten we toe hoe een kenteken check uitgevoerd wordt, wat de bijbehorende kosten hiervoor zijn, en waar je het beste een kenteken check kan doen.

Wat is een kenteken check?

Veelal wordt een kenteken check gedaan op het moment dat men een auto wil kopen en/of verkopen. Aan de hand van het kenteken kan vervolgens de waarde van de auto worden bepaald. Aan de hand van het kenteken van jouw auto kan veel informatie opgehaald worden. Via databases (zoals die van het RDW) kan aan de hand van het kenteken informatie worden opgehaald over de historie van de auto en technische gegevens van de auto. Privacygevoelige informatie, zoals de eigenaar van de auto, is niet publiekelijk inzichtelijk.

Waarom is een kenteken check gratis?

Bij de meeste websites is een kenteken check gratis, omdat het vaak als extra service wordt gezien. Kenteken checks worden vaak uitgevoerd bij het kopen of verkopen van een auto. De meeste websites waar je een kenteken check gratis kan laten uitvoeren, zijn in- of verkooppartijen die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw auto.

Waarom een kenteken check?

Bij het (ver)kopen van een auto, kan een kenteken check erg waardevol zijn. Zo kan gecheckt worden of de auto een schadeverleden heeft, waardoor je als (ver)koper niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Daarnaast behoren belangrijke gegevens zoals de kilometerstand en de eigenaarshistorie ook tot de openbare informatie. Hierdoor kan je gemakkelijk checken of er bijvoorbeeld met de kilometerstand is gesjoemeld en/of de auto heel vaak van eigenaar is gewisseld of geïmporteerd is vanuit het buitenland. Ook kan je aan de hand van deze gegevens bepalen wat je toekomstige wegenbelasting zal zijn. De belangrijkste reden waarom men een kenteken check gratis laat uitvoeren, is om de waarde te bepalen van de auto.

Waarde van jouw auto bepalen via DealKiezer

Ben je van plan om jouw auto te verkopen, en wil je graag weten wat de waarde is van jouw auto? Meld je auto dan vrijblijvend aan bij DealKiezer. DealKiezer bemiddelt tussen consumenten en RDW-erkende autodealers. Op een transparante wijze verzamelen wij biedingen op jouw auto. Via onze werkwijze krijg je geen richtprijs over de waarde van jouw auto, maar krijg je échte biedingen van RDW-erkende dealers, waardoor je niet alleen beter weet wat de waarde is van jouw auto, maar je ook gelijk jouw auto kan verkopen via een druk op de knop. Geïnteresseerd? Lees meer over ons of laat jouw kenteken achter onderaan deze pagina om biedingen te ontvangen!

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet