auto particulier verkopen
2 min. lezen

Auto Particulier Verkopen?

Wil jij je auto particulier verkopen? In dit blogbericht geven we je een belangrijke aandachtspunten en tips om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen.

Voor de verkoop
Je auto particulier verkopen brengt de nodige neventaken met zich mee. Voordat je van start gaat, zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn. Allereerst zal je de vraagprijs moeten bepalen. Dit kan je doen door een bedrag af te trekken van de nieuwprijs, of bijvoorbeeld door online te bekijken welke bedragen er geboden worden op soortgelijke auto’s. Houdt hierbij wel rekening met het feit dat de vraagprijs niet altijd gelijk is aan de verkoopprijs. Na het bepalen van de vraagprijs is het van belang om goede advertenties op te stellen en deze op verschillende kanalen (zoals Marktplaats of social media) te plaatsten. Hierbij is het belangrijk om de auto zo eerlijk en compleet mogelijk te beschrijven, om achteraf gedoe te voorkomen. Ook foto’s zijn erg belangrijk, zorg er daarom altijd voor dat alle hoeken van de auto, het interieur en mogelijke schades allemaal op beeld staan.

Na de verkoop
Heb je een passend bod gekregen voor je auto? Dan is het belangrijk dat de auto goed wordt overhandigd aan de nieuwe eigenaar. De ANWB heeft hier een handige pagina voor met daarin belangrijke aandachtspunten zoals tenaamstellingen en vrijwaringen, het regelen van belastingzaken en verzekeringen.

Toch liever uitbesteden?
Zoals je ziet, is een auto particulier verkopen vaak redelijk tijdrovend en kan het gepaard gaan met moeizame onderhandelingen. Om die reden is DealKiezer in het leven geroepen. Via Dealkiezer kan je je auto gemakkelijk en snel verkopen aan RDW-erkende dealers in heel Nederland. Wij zorgen voor de beste prijs en zijn volledig transparant in onze werkwijze. Meer weten over onze werkwijze? Kijk dan op deze pagina. Mocht je je auto via DealKiezer willen verkopen? Vul dan je kenteken in onderaan deze pagina

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet