Auto online verkopen
2 min. lezen

Waarom zou ik mijn auto online verkopen?

Vaak ziet men het online verkopen van je auto als veel werk. We laten je hier zien dat dit verschillende voordelen kan opleveren!

Tegenwoordig kun je eigenlijk alles wel online doen: kleding kopen, een nieuwe tuinman aannemen of allerlei informatie opzoeken. Zelfs het verkopen van je eigen auto kan online. Het klinkt misschien onmogelijk en onhandig, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en kan zelfs meer opleveren.

Geen gebruik van een tussenpersoon

Een van de grootste voordelen aan het zelf, online verkopen van je auto is natuurlijk dat je niet naar een dealer hoeft. Vaak gaan mensen naar een dealer, zodat deze de auto voor je kan verkopen, maar wanneer je dit online doet, kun je eigenlijk bijna alles zelf doen én is een groter deel van de verkoopprijs voor jezelf. Wanneer je namelijk naar een dealer gaat, zal deze een aanzienlijk deel van de opbrengst voor zichzelf houden, omdat de dealer ook graag wat winst wil maken.

Maar: oriënteer je goed bij het online verkopen van je auto!

Het is wel belangrijk om te vermelden dat haast geld kost; het is altijd beter om je goed te oriënteren op verschillende websites. Bij DealKiezer ben je verzekerd van een eerlijke prijs.

Een groter publiek voor je auto

Een andere redenen is dat je via internet een veel groter potentieel bereik hebt. Vooral bij websites zoals AutoScout24 of Marktplaats. Meestal als je de auto naar een dealer brengt, is je publiek kleiner, omdat deze autogarage niet zo veel bereik heeft. Wanneer je je auto via internet aanbiedt, is je publiek eigenlijk alle mensen die via internet zoeken naar websites waarop je een auto kunt kopen.

Wanneer de website waarop je je auto aanbiedt ook nog eens hoog wordt geplaatst via Google of een andere zoekmachine, is je publiek nog groter. Je hebt dan ook veel meer kans om je auto online, voor een mooie prijs, te verkopen.

Het proces is korter

Het laatste voordeel is misschien wel de snelheid. Doordat er geen of minder tussenkomst is van een autodealer, is het proces veel korter. Een koper kan direct contact met je opnemen. Dit kan het verkoopproces enorm versnellen.

Genoeg voordelen dus, om je auto online te verkopen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens naar de succesverhalen van autoverkopers die hun auto hebben verkocht via DealKiezer.

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet