Bellen-Sofie-DealKiezer-2
2 min. lezen

Waar je op moet letten bij het online kopen van een auto

Bij online bestellen is het natuurlijk lastig om te beoordelen of producten wel zijn zoals ze beschreven zijn. Dit is bij het online kopen van een auto niet anders. Daarom zetten we voor je op een rij waar je op moet letten bij het kopen van een auto online.

De 6 belangrijkste tips om een auto online te kopen op een rij:

  1. Ga ten eerste na of de auto die je op het oog hebt, wel is wat je zoekt. Waar wil je de auto voor gaan gebruiken? Hoeveel ruimte heb je nodig?
  2. Bekijk de auto uitgebreid voordat je hem daadwerkelijk koopt. Wanneer je zelf niet veel verstand hebt van het technische deel van de auto, kun je ervoor kiezen om een kennis, vriend of familielid mee te nemen die dit wel heeft, om je te adviseren over je aankoop. De buitenkant van de auto kun je natuurlijk zelf ook bestuderen, daar heb je geen expert voor nodig.
  3. Vraag om een proefrit wanneer je de auto gaat bekijken, om na te gaan of dit de auto is die je zoekt, en natuurlijk of de auto nog goed rijdt. Let extra goed op eventuele geluiden die je tijdens het rijden hoort.
  4. Vraag de verkoper naar de eventuele gebreken van de auto. Officieel is de verkoper verplicht om deze gebreken te benoemen. Vraag hierbij ook naar onderhoudshistorie van de auto, eventueel in een onderhoudsboekje.
  5. Kijk ook altijd even op de website van de RDW, ze hebben een gratis service om allerlei gegevens van de auto op te vragen door middel van het kenteken. Hiermee ben je er zeker van dat de auto bijvoorbeeld niet is gestolen en dat de auto daadwerkelijk op naam staat van de verkoper.
  6. Controleer of de verkoper over alle benodigde documenten beschikt.

Vergeet niet dat…

Tot slot: onthoud dat wanneer je een auto gaat bekijken, je nooit verplicht bent om deze te kopen! Laat je niet intimideren door de verkoper als deze mooie verkooppraatjes ophangt, maar bekijk rustig of je enthousiast wordt van de auto en maak daarna een weloverwogen beslissing.