tweedehandse auto verkopen
3 min. lezen

Tweedehandse auto verkopen – welke mogelijkheden zijn er?

Jouw tweedehandse auto verkopen kan op verschillende manieren, elk met zijn eigen voor- en nadelen. In dit blogbericht zullen we je alle voor- en nadelen geven van deze mogelijkheden, zodat jij vervolgens jouw auto kan verkopen op de manier die het beste bij je past.

1. Persoonlijk netwerk (vrienden of familie)

Een van de makkelijkste manieren om je auto te verkopen, is via je eigen persoonlijke netwerk. Misschien zijn er vrienden, familieleden, collega’s of andere bekenden die jouw auto graag willen overnemen tegen een goede prijs. Het grote voordeel van deze methode is het grote gemak van deze verkoopmethode. Onderling kan je een juiste prijs bepalen en vervolgens de auto laten overschrijven op naam van de ander. Omdat het een bekende betreft, zal dit vaak in goed vertrouwen gaan. Een tweedehandse auto verkopen via bekenden kan echter ook lastig zijn, juist vanwege het bepalen van de prijs. Welke prijs is ‘eerlijk’ en hoe kom je tot deze keuze? Het bepalen van de prijs en mogelijke onderhandelingen hierover kunnen mogelijk leiden tot wrijving en is voor velen dan ook een reden om de auto niet te verkopen via het eigen netwerk.

2. Lokale autodealer

De lokale autodealer is voor velen een vertrouwde keuze als het gaat over het verkopen van een tweedehandse auto. Zeker als je al bekend bent met de autodealer en deze vertrouwt, kan het een veilige manier zijn om je auto te verkopen. Naast de veiligheid, speelt ook het gemak een grote rol. Lokale autodealers in de buurt zijn gemakkelijk te bereiken, en bij een goed bod kan de auto snel worden verkocht. Het komt ook vaak voor dat een andere auto gekocht wordt bij een lokale dealer, en dat de tweedehandse auto in deze deal wordt betrokken. Het voordeel hiervan is vooral dat dealers een hogere prijs kunnen geven voor je tweedehandse auto, omdat je een nieuwe auto ervoor terugkoopt. Dit voordeel is echter ook een groot nadeel. Heb je al een andere auto gekocht of ben je niet van plan een andere auto te kopen? Dan is het bod van een lokale dealer vaak lager, omdat er geen andere auto voor teruggekocht wordt. Het verkrijgen van het hoogste bod is daarnaast ook lastig via een lokale autodealer. Vanwege de fysieke locaties van dealers kan het mogelijk tijdrovend zijn om bij een groot aantal autodealers een bod op te vragen om vervolgens de marktwaarde van je auto in te kunnen schatten.

3. Verkoopsites of social media

Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met verkoopsites zoals marktplaats.nl. Er is een groot aantal verkoopsites en/of social media kanalen waar een tweedehandse auto verkopen mogelijk is. Het verkopen via deze websites zorgt vaak voor hogere biedingen, omdat er geen tussenhandelaar (zoals een autodealer) tussen zit. Daarnaast is het gemakkelijk om biedingen van meerdere personen te achterhalen en op die manier een inschatting te kunnen maken van de waarde van jouw auto. Verkopen via een dergelijke website zorgt echter wel voor vreemden aan de deur, die hoogstwaarschijnlijk ook een proefrit zullen willen maken in jouw auto, iets wat niet iedereen ziet zitten. Ook onderhandelen over de juiste prijs kan voor veel gedoe zorgen.

4. Via DealKiezer

Een tweedehandse auto verkopen via DealKiezer brengt net weer wat andere voor- en nadelen met zich mee. DealKiezer is een platform waarbij jouw tweedehandse auto gratis aangemeld kan worden, en RDW-erkende autodealers vervolgens een bod kunnen doen op jouw auto. Geheel vrijblijvend zullen wij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk relevante, betrouwbare biedingen gedaan worden op jouw auto. Uiteindelijk is de keuze geheel aan jou. Meer weten over deze werkwijze? Klik dan hier. Het nadeel van deze werkwijze, is dat het bod vaak iets lager ligt dan bij het verkopen via een verkoopsite of via je eigen netwerk. Dit komt doordat autohandelaren een ‘extra’ tussenschakel zijn, waardoor de prijs lager uitvalt. Het grote voordeel van DealKiezer is echter dat er meerdere biedingen worden gedaan op jouw auto, waardoor de kans groter is dat er een scherper bod bij zal zitten. Daarnaast werkt DealKiezer alleen met RDW-erkende autohandelaren die gescreend zijn door onze medewerkers. Dit zorgt ervoor dat je altijd zaken zult doen met betrouwbare en eerlijke autohandelaren. Omdat transparantie vaak mist in de autobranche, vindt DealKiezer het ook belangrijk om eerlijk en transparant te zijn over de opbouw van het bod, iets wat bij veel concurrenten vaak niet het geval is. Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen? Vul je gegevens in hieronder en vergelijk geheel vrijblijvend biedingen op jouw auto.

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet