auto fotograferen
2 min. lezen

4 fotografie tips om de kans op biedingen te vergroten

Duidelijke foto’s van jouw auto verhogen de kans op een eerlijk bod. Daarom geven we je in deze blog 4 tips hoe je het beste jouw auto kan fotograferen.

1: Was je auto van tevoren

De meest voor de hand liggende tip maar tevens ook de belangrijkste. Zorg ervoor dat jouw auto schoon is voordat je deze fotografeert. Dit geldt zowel voor het interieur als het exterieur. Weten hoe je je auto het beste kan poetsen? In deze blog geven we je een aantal tips.

2. Fotografeer op de juiste locatie en op het juiste moment

Om de focus op de auto te leggen, is een rustige achtergrond vaak de beste optie. Hierdoor word de koper niet afgeleid. Daarnaast is de tijd van fotograferen in combinatie met de weersomstandigheden ook een belangrijke factor voor mooie foto’s. We raden je aan te fotograferen bij ‘zacht’ licht, wat voornamelijk in de ochtend en namiddag voorkomt. Op zonnige dagen is het niet aan te raden om op de middag te fotograferen vanwege overbelichting.

3. De juiste hoeken fotograferen

We raden je aan om de volgende zes foto’s te maken van het exterieur: voor- en achterkant, linker- en rechterzijde, linksvoor (waarbij de linkerzijde en voorkant te zien zijn) en rechtsachter (waarbij de rechterzijde en achterkant te zien zijn). Voor het interieur raden we aan om de volgende vier foto’s te maken: de zitplaatsen (voor en achterin), het dashboard en het stuur. Ook is het van groot belang om foto’s te maken van schade aan de auto. Heeft je auto iets extra’s wat mogelijk interessant is voor dealers? Dan is het uiteraard aan te raden om dit ook op de foto te zetten.

4. Vergeet de ‘mindere’ plekken van de auto niet te fotograferen

Het is misschien verleidelijk om alleen de mooie kanten van de auto te laten zien, maar dit is geen goed idee. Om teleurstelling te voorkomen raden we je aan om ook alle schades goed in beeld te brengen. Hierdoor heeft de koper een beter beeld van de auto en kan het bod dus ook beter afgestemd worden op de auto.

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet