Verkoop-familie-of-vrienden-DealKiezer-3
2 min. lezen

Occasions blijven razend populair

Ondanks de coronacrisus blijven occasions razend populair. Zelfs in een bewogen jaar met lockdowns en allerlei beperkingen, zijn er weer meer occasions verkocht als het jaar ervoor. Maar waarom zijn de tweedehands auto’s zo populair?

De populariteit van gebruikte auto’s

Onderzoek van Markeffect in opdracht van branchevereniging Bovag wijst uit dat veel reizigers die doorgaans met het openbaar vervoer reizen de auto als alternatief zien. Ook de fietsen, scooters en motoren verkopen erg goed op dit moment. Dit heeft er mee te maken dat mensen tegenwoordig de voorkeur geven aan een individuele manier van vervoer om druktes te vermijden. Bij de aankoop van een auto wordt er vaak gekozen voor een gebruikte auto. Volgens VWE zijn er tot en met oktober ruim 119.140 occasions verkocht, ruim 2,5% meer dan een jaar eerder.

Welke auto’s zijn populair?

Maar welke modellen zijn populair in Nederland? Wij hebben de top 5 voor je op een rijtje gezet. De Volkswagen Golf (31.000) en Polo (28.000) zijn de populairste modellen. Daarna volgen de Opel Corsa en Renault Clio (bijna 19.000) en Ford Focus en Fiesta (17.000). Allemaal bekende modellen die al jaren op rij erg populair zijn in Nederland.

Verkoop juist nu je auto

De populariteit van gebruikte auto’s biedt ook zijn voordelen bij de verkoop. Omdat de vraag naar een gebruikte auto op dit moment groot is, is het volgens de BOVAG lastig voor autobedrijven om voldoende auto’s in te kunnen blijven kopen. Uit cijfers van VWE blijkt ook dat de import van auto’s al jaren erg populair is om aan de binnenlandse vraag te kunnen voldoen. Door deze marktbeweging kan het interessant zijn om je auto nu verkopen.

Verkoop je auto via DealKiezer

Maar hoe kom je in contact met de juiste koper voor jouw auto? Via DealKiezer! Door ons landelijk netwerk aan RDW-erkende autobedrijven weten wij de juiste koper bij jouw auto te vinden. Dit uit zich vaak in concurrerende biedingen. Uiteindelijk kun jij zelf bepalen welke deal het beste bij jou past.

Gratis je auto verkopen via DealKiezer.nl

Ben je helemaal klaar met het alle verhalen over de mogelijke waarde van jouw auto en wil je deze het liefst zo snel mogelijk en zorgeloos verkopen? Dan kun je je auto eenvoudig aanmelden bij ons. Wij zorgen dat je binnen 1 werkdag een vrijblijvend bod hebt op jouw auto. Bekijk hoe het werkt.