Autodealer-Sofie-DealKiezer-2
2 min. lezen

Let hier op bij het kiezen van een nieuwe auto!

Je hebt besloten dat je een (andere) auto nodig hebt. Het kan je eerste auto zijn, maar ook een andere omdat je niet meer tevreden bent over je huidige auto. Maar hoe kies je deze nieuwe auto? Welk model past bij je en welke juist niet?

Kies je nieuwe auto

Het is altijd goed om na te gaan waar je de auto voor wilt gaan gebruiken, voordat je een auto kiest. Ga je er elke dag mee naar je werk rijden? Of heb je de auto maar af en toe nodig? En hoeveel ruimte heb je nodig in de auto? Als je elke dag in je eentje in de auto zit en niet veel spullen hoeft mee te nemen, hoeft deze ruimte niet groot te zijn. Nadat je deze vragen aan jezelf hebt gesteld, weet je al beter welke auto bij jou past.

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden in de keuze voor een auto is natuurlijk je budget. Deze geeft mogelijkheden of juist moeilijkheden in het kopen van je auto. Wanneer je budget kleiner is, zal de keuze in auto’s ook minder breed zijn.

Dan het merk: heb je bepaalde voorkeuren voor een merk? En belangrijker nog: is deze voorkeur onderbouwd, of heb je deze voorkeur omdat bijvoorbeeld je ouders altijd dit merk hebben gehad? Ga na of de eventuele voordelen die voor hen hebben gegolden, ook voor jou zullen gelden.

De hoeveelheid speciale uitrustingen (airconditioning, ingebouwde navigatie, lederen bekleding, etc.) kunnen ook een punt zijn waar je op let wanneer je je auto kiest. Ga bij jezelf na hoeveel waarde je aan deze uitrustingen hecht en natuurlijk of je ze echt nodig hebt. Houd er hierbij ook rekening mee dat meer uitrustingen ook een hogere prijs betekent.

Wat is nog meer belangrijk?

Als laatste tip is het altijd slim om je te laten adviseren in een keuze voor een auto door iemand die wat kennis heeft van auto’s. Deze persoon kan je helpen in de keuze en ervoor zorgen dat je met een auto thuiskomt die voldoet aan jouw wensen.