kenteken check gratis
2 min. lezen

De voordelen van een gratis kenteken check

Op het internet zijn er verschillende mogelijkheden om een gratis kenteken check uit te voeren. In deze blog leggen we uit wat een kentekencheck precies inhoudt, en waarom het een goed idee is bij de koop of verkoop van een auto.

Waarom een check?

Zodra je van plan bent om je eigen auto te verkopen en/of een andere auto te kopen, kan een check erg waardevol zijn. Op basis van belangrijke informatie kan je als toekomstige koper/verkoper een goed beeld krijgen van de waarde van jouw auto. Dit gebeurt onder andere aan de hand van de volgende informatie:

  • Kilometerstand van de auto
  • Schadeverleden van de auto
  • RDW-keuringen
  • APK-keuringsresultaten
  • Overschrijvingen van het voertuig

Hoe werkt een kenteken check?

Je kenteken laten checken kan eenvoudig via verschillende websites. Deze websites maken gebruik van koppelingen met belangrijke databases (zoals het RDW) waardoor je met een druk op de knop heel veel informatie verkrijgt over jouw auto. Meestal krijg je bij een kentekencheck de basisinformatie (zoals APK keuringen). Tegen betaling is vaak een uitgebreid rapport te verkrijgen. Een goed voorbeeld van zo’n website is www.kentekencheck.nl.

Gratis check via DealKiezer.nl

Ben je van plan om je auto te verkopen? Bij DealKiezer bieden we je dan ook de mogelijkheid om een gratis kenteken check te doen. Het grote voordeel hierbij is dat je geen rapport krijgt met daarin de technische gegevens van jouw auto (waardoor je zelf moet bepalen wat je auto ongeveer waard is), maar dat wij een netwerk van dealers hebben die binnen 48 uur biedingen uitbrengen op jouw auto, waardoor je precies weet wat jouw auto waard is! Zit er een goed bod tussen? Dan kan je met een druk op de knop een bod accepteren. Onze service is geheel transparant, waardoor je zelf de controle behoudt. Meer weten over onze werkwijze? Bekijk dan de vier stappen waarmee je jouw auto kan aanmelden. Wil je weten voor welk bedrag je jouw auto kan verkopen? Geef dan jouw kenteken op onderaan deze pagina!

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet