Onderhoud-auto-DealKiezer
2 min. lezen

De levensduur van je auto verlengen, hoe doe je dat?

Je hebt een nieuwe auto gekocht en je bent hier natuurlijk ontzettend blij mee. Je kunt lekker gaan rijden in je auto, maar wilt dit natuurlijk wel zo lang mogelijk blijven doen. Daarnaast zou je, als je uitgekeken bent op de auto, deze graag nog voor een leuke prijs willen verkopen. Maar dan moet de auto natuurlijk wel nog in goede staat zijn. Daarom geven we je zeven tips over hoe je langer met je auto kunt doen, oftewel hoe je de levensduur van je auto kunt verlengen.

#1 APK-keuring

Laat je auto minstens 1 keer per jaar controleren en (APK-)keuren bij de autogarage. Hierdoor heb je zekerheid over de staat van je auto, en bewijs dat er door een expert naar is gekeken. Dit bewijs is verplicht wanneer je de auto wilt verkopen.

#2 Vloeistoffen

Houd de vloeistoffen in de gaten. Met vloeistoffen bedoelen we de motorolie en de transmissie-, rem- en koelvloeistof. Dit is eenvoudig zelf te controleren, wanneer een monteur bij de autogarage dit uitlegt.

#3 Regelmatig poetsen

Maak de auto regelmatig schoon. Dat wil zeggen de buitenkant, het onderstel en de binnenkant. Regelmatig poetsen voorkomt dat er grote vlekken of viezigheden ontstaan, die na een tijd misschien niet meer zijn te verwijderen.

#4 Herstellen schade

Herstel kleine schade aan de auto zo snel mogelijk. Denk aan krasjes in de lak, sterretjes in de ruit of roestgaten. Deze zijn eenvoudig te herstellen en verlengen de levensduur aanzienlijk.

#5 Zomer- en winterklaar maken

Maak je auto klaar voor het seizoen, zowel voor de zomer als winter. Gebruik alleen winterbanden als de temperatuur langdurig onder de 7 graden Celsius blijft. Wanneer het zomer wordt, controleer dan de hoeveelheid koelvloeistof in de auto.

#6 Levensduur auto verlengen met een goede rijstijl

Probeer zo duurzaam mogelijk te rijden. Dat wil zeggen: voorkom hard remmen en trek niet te hard op. Daarnaast zorgt een goede bandenspanning ervoor dat je minder brandstof verbruikt. Let hier dus ook goed op.

#7 Lees het boekje!

Last but not least: Lees het instructieboekje van je auto eens door. Het klinkt misschien saai en als tijdverspilling, maar in dit boekje staan veel handige tips over de prestaties van je auto waar je op kunt letten. Misschien is deze tip wel de belangrijkste om je te helpen met het verlengen van de levensduur van je auto. Ben je het instructieboekje kwijt? Hier kun je alle autohandleidingen terugvinden.

Hopelijk hebben we je met deze tips geholpen om zo lang mogelijk te kunnen rijden in dezelfde auto. Dit zijn algemene punten, maar elke auto is anders, en daarom is het belangrijk om ook andere zaken in de gaten te houden. Dit zal je allemaal helpen om de levensduur van je auto te verlengen.

Heeft je auto zijn beste tijd gehad en ben je aan het nadenken om je auto te verkopen? Lees dan dit artikel om te kijken het je dat online doet!