2 min. lezen

Coronavirus: adviezen en maatregelen bij auto verkopen

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat ons dagelijkse leven er anders uit is gaan zien. Dit brengt onzekerheden met zich mee. Tijdens deze moeilijke periode willen we ervoor zorgen dat je op een veilige manier gebruik kunt blijven maken van onze dienstverlening. Daarom hebben we een aantal tips opgesteld aan de hand van de adviezen en voorschriften van de overheid en het RIVM. Wij verzoeken onze gebruikers de volgende tips na te leven bij het verkopen van je auto:

1. Deel aanvullende foto’s en stel vragen vooraf 

Probeer zaken rondom de deal zoveel mogelijk op voorhand te bespreken. Stuur eventuele aanvullende foto’s naar de handelaar en stel vragen telefonisch. Hierdoor wordt het contactmoment tijdens de overdracht zoveel mogelijk beperkt.

2. Bereid je voor

Heb je alle papieren bij de hand of aanvullende zaken die deel uitmaken van de deal? Leg dit dan allemaal klaar in de auto. Zo kun je ervoor zorgen dat de overdacht snel mogelijk verloopt en het contact tussen jou en de koper beperkt blijft.

3. Houd afstand van elkaar om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

Het RIVM adviseert om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Heb je last van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts? Dan verzoeken wij je om de afspraak naar een ander tijdstip. 

4. Betaal per bank

Spreek met de koper af dat de betaling per bank plaatsvindt. Als dit niet mogelijk is, beperk dan het contact bij een contante betaling tot het minimum.

Heb je nog andere vragen naar aanleiding van de coronamaatregelen of heb je een suggestie voor ons? Neem dan contact met ons op. Maar nog veel belangrijker: blijf gezond en zorg goed voor elkaar!