Vergelijken-DealKiezer-2-DealKiezer
3 min. lezen

Check de waarde van jouw auto

Iedere dag vragen duizenden Nederlanders zich af wat zijn of haar auto nou eigenlijk waard is. Een waardecheck kun je op verschillende manier doen, zelfs op zoveel manieren dat de meeste mensen het bos door de bomen niet meer zien. Wij van DealKiezer geven je in deze blog een aantal tips om eenvoudig een eerlijke waardecheck te doen.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn auto

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de waarde van een auto op verschillende manieren bekeken kan worden. Er bestaat een inruilwaarde en een dagwaarde. Een inruilwaarde is een waarde die tot stand komt als je je huidige auto gaat inruilen bij een autobedrijf voor een andere auto. De inruilwaarde bestaat uit de dagwaarde die wordt vermeerderd met eventuele acties of marge die de verkoper heeft op de auto die je wilt kopen. Het is daarom vaak zo dat de inruilwaarde hoger is als de dagwaarde.

Wat is het verschil tussen een inruilwaarde en dagwaarde

Maar stel je eens voor dat je geen andere auto wilt kopen, maar wel de huidige waarde van je huidige auto wilt checken? Dan is het allereerst belangrijk om te weten dat de waarde bij een ‘losse’ autoverkoop lager ligt dan de inruilwaarde. De dagwaarde is de waarde van de auto waarvoor hij direct verkocht kan worden, ook wel de ‘handelswaarde’ genoemd.

Hoe kan de dagwaarde lager zijn dan de vraagprijzen van vergelijkbare auto’s op internet?

De meest gebruikte manier door Nederlanders om een indruk te krijgen van de waarde van de auto, is de verkoopprijzen opzoeken van vergelijkbare auto’s. Hierdoor bestaat er vaak een verkeert beeld over de waarde van de auto. De meeste auto’s die op internet worden aangeboden, worden aangeboden door autobedrijven. Autobedrijven leveren de auto af met aanvullende voorwaarden. Denk hierbij aan garantie, afleverbeurt, poetsbeurt, de mogelijkheid om je huidige auto in te ruilen, etc. Daarnaast willen zij wat aan de auto verdienen om het bedrijf draaiende te houden. Om die reden zijn de verkoopprijzen niet gelijk aan de dagwaarde van de auto. De dagwaarde is namelijk het bedrag waarvoor autobedrijven de auto zouden inkopen.

Hoe bereken ik de dagwaarde van mijn auto

Het vergelijken van vraagprijzen van vergelijkbare auto’s bij autobedrijven is daarom geen juiste manier om een waardecheck te doen van jouw auto. Een particulier kan een auto namelijk niet onder dezelfde voorwaarden verkopen als een autobedrijf. Om een inzicht te krijgen van de dagwaarde van jouw auto, kun je gratis een waardecheck doen bij DealKiezer.nl. Meld je auto eenvoudig aan en wij gaan vervolgens voor je aan de slag met de aanmelding. Onze inkopers gaan voor jou op zoek naar gegarandeerde biedingen voor jouw auto. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de waarde van jouw auto. Naast het feit dat je hierdoor een gratis waardecheck kunt doen, kun je de auto zelfs daadwerkelijk verkopen als er een interessant bod tussen zit!

Gratis je auto verkopen via DealKiezer.nl

Ben je helemaal klaar met het alle verhalen over de mogelijke waarde van jouw auto en wil je deze het liefst zo snel mogelijk en zorgeloos verkopen? Dan kun je je auto eenvoudig aanmelden bij ons. Wij zorgen dat je binnen 1 werkdag een vrijblijvend bod hebt op jouw auto. Bekijk hoe het werkt.