auto wassen
2 min. lezen

Auto wassen: 5 tips voor een optimaal resultaat

Je auto wassen met de hand is een van de beste manieren om je auto schoon te krijgen. Daarom hebben we 5 handige tips om je auto optimaal te reinigen.

1. Auto wassen met een microfiber washandschoen

Allereerst wordt het gebruik van een spons afgeraden, ondanks dat veel mensen dit gebruiken. Zand en vuil kan zich namelijk ophopen in de spons waardoor krassen veroorzaakt kunnen worden. Het is daarom altijd aan te raden om een microfiber washandschoen te gebruiken.

2. Auto wassen met ‘vers’ water

Zorg ervoor dat het water uit de emmer regelmatig wordt ververst. Op deze manier beperkt je dat vuil of zand in het water opnieuw op je auto komt en krassen veroorzaakt. Het gebruiken van twee emmers water is ook een manier om altijd schoon water te hebben. Pak schoon water uit de emmer om je auto te wassen en spoel deze vervolgens schoon in de andere emmer. Zo blijft er altijd een emmer over met schoon water.

3. Maak geen draaiende bewegingen

Bij het wassen van de auto wordt vaak een draaiende beweging gebruikt omdat men denkt dat dit zorgt voor optimaal resultaat. Echter kan dit draaiende effect zorgen voor ‘swirls’. Dit zijn krassen in cirkelvorm die goed zichtbaar zijn zodra de zon erop schijnt.

4. Auto wassen met hogedrukreiniger

Het gebruik van een hogedrukreiniger zorgt ervoor dat ook hardnekkig vuil loskomt van je auto. Het is echter aan te raden om minstens 25 centimeter afstand te houden van de auto zodat de lak niet beschadigd wordt.

5. Auto drogen

Het niet drogen van je auto is een veelgemaakte fout, aangezien er witte plekken op de autolak kunnen komen door de kalk wat in kraanwater voorkomt. Gebruik daarom een zeem om je auto te drogen.   

Bonus

Niet in alle gemeentes met je je auto thuis op je oprit wassen? Check daarom bij jouw gemeente of dit mag en voorkom een boete!

Wil je binnen afzienbare tijd je auto verkopen? Meld je auto dan gratis aan en upload goede foto’s van je gepoetste auto om optimale biedingen te ontvangen van RDW-erkende dealers!