auto-overschrijven-kentekencard
2 min. lezen

Auto overschrijven – zo werkt het

De verkoop van een auto gaat niet altijd over rozen. Of je nu via Marktplaats, een garage in de buurt, of de auto aan een bekende verkoopt, er zitten bij elke optie wel plussen en minnen aan vast. Je ontkomt er hoe dan ook niet aan dat jij je auto moet overschrijven.

Auto overschrijven

Je auto overschrijven is een van de processen die je moet doorlopen bij een verkoop, en dat kan een vermoeiend en tijdrovend proces zijn. Door dit proces word jij gevrijwaard van je dan verkochte auto. Kies je ervoor om je auto via een particulier, rechtspersoon of een niet door het RDW-erkende garage te verkopen? Dan moet je zelf het kenteken op je naam laten zetten. Je moet hiervoor naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie gaan. Een hoop gedoe, en lang niet overal is een overschrijfstation in de buurt.

DealKiezer helpt mee

Wanneer je besluit om je auto te verkopen via DealKiezer, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over het overschrijven van je auto. Wij begeleiden je tijdens elke stap van de verkoop, en daaronder valt ook het proces dat ‘auto overschrijven’ heet. Een groot voordeel van je auto overschrijven via DealKiezer is het feit dat alle aangesloten dealers bij ons erkend zijn door het RDW. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of er een overschrijfloket in de buurt is, want bij ons is elke garage waarvan jij een bod binnen hebt gekregen door het RDW erkend als overschrijfloket.

Laat je jouw auto overschrijven via DealKiezer, dan dien je wel in het bezit te zijn van enkele belangrijke autopapieren. Allereerst hebben onze aangesloten dealers het kentekenbewijs nodig. Dit kan via papieren kentekenbewijs deel 1, deel 2 en het overschrijvingsbewijs, met een kentekencard met het groene kentekenpasje en de 9-cijferige tenaamstellingscode. Wanneer de koper (ofwel garage) de gegevens heeft ingevuld, ontvang je vervolgens je vrijwaring.

Meer weten?

Naast het overschrijven van je auto helpt DealKiezer je ook bij alle andere aspecten die horen bij een verkoop. Via ons platform meld jij je auto makkelijk en snel aan, nemen we met jou vervolgens de gegevens door, en kun je na de plaatsing van jouw auto op ons platform het beste bod van de aangesloten garages eruit kiezen. Wil je meer weten over hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Lees meer over hoe DealKiezer werkt

Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet