Tips-Autoverkopen-Autokopen-DealKiezer
2 min. lezen

6 Tips voor het verkopen van je auto

Wanneer je je auto daadwerkelijk gaat verkopen, komt daar meer bij kijken dan de meeste mensen denken. Daarom zetten wij 6 handige tips voor je op een rij voor het verkopen van je auto.

1. Zorg dat je auto schoon is.

Het klinkt misschien logisch, maar toch zie je nog vaak dat er allerlei rommel in de auto achterblijft wanneer je deze wilt verkopen. Haal het afval eruit, stofzuig de zittingen en veeg het stof van het dashboard.

2. Belangrijke tip voor een fijne autoverkoop: geef het door als er iets kapot.

Check voor het bezoek van een potentiële koper nog even extra of alles, zowel binnen als buiten de auto, het nog doet. Als je er achterkomt dat iets niet werkt, vertel dit dan aan de potentiële koper wanneer deze de auto komt bekijken. 

3. Het maken van een proefrit moet als vanzelfsprekend voelen.

Wanneer een potentiële koper naar de auto komt kijken, moet het voor deze persoon makkelijk en vanzelfsprekend voelen om een proefrit te maken. Dit houdt in dat je er als verkoper moet zorgen dat er genoeg brandstof in de auto zit en dat de auto nog lang genoeg verzekerd is, zodat de potentiële koper de auto uitgebreid kan uitproberen. Je kunt een proefrit natuurlijk altijd zelf aanbieden, zodat de koper hier niet om hoeft te vragen.

4. Maak de verkoop van je auto zo aangenaam mogelijk.

Wanneer je een potentiële koper op bezoek krijgt, zorg er dan voor dat deze zich op zijn gemak voelt. Vraag jezelf af hoe jij graag ontvangen zou willen worden wanneer je een auto gaat kopen. Bied dus bijvoorbeeld altijd een kopje koffie of iets anders aan, zodat de koper zich welkom voelt.

5. Maak de vraagprijs altijd een stukje hoger dan het originele bedrag.

Op deze manier krijgt de koper het gevoel dat je hem een gunst verleent wanneer je iets gaat zakken in vraagprijs, terwijl je eigenlijk precies krijgt wat je in gedachten had.

6. Wees op de hoogte van alle praktische handelingen die gedaan moeten worden.

Weet bijvoorbeeld waar je de auto kunt overschrijven in jouw omgeving. Meestal kan dit bij een postkantoor, dus bereid je hier goed op voor.

De belangrijkste tip bij het verkopen van een auto is dat je als verkoper niet te opdringerig bent. Je mag natuurlijk vertellen over de voordelen van de auto, maar overdrijf dit niet door de nadelen helemaal weg te laten. De meeste kopers waarderen het als je eerlijk bent.