Je auto verkopen in Leiden

Wil je graag je auto in Leiden in Zuid-Holland verkopen? Wij zetten de verschillende verkoopmogelijkheden voor je op een rij.

Allereerst is het belangrijk om aan te geven dat het verkopen van je huidige auto je onderhandelingsmacht vergroot bij het kopen van een andere auto. Het kan namelijk zo zijn dat de autodealer waar jij jouw nieuwe droomauto hebt gezien helemaal geen interesse heeft om jouw oude auto in te ruilen. De dealer uit de buurt in Leiden geeft daarom vaak een lager bod op jouw oude auto, omdat hij tijd en geld bespaart als deze niet ingeruild hoeft te worden. Je krijgt vaak korting op je nieuw auto als je geen oude inruilt. Dit kan oplopen tot 10%!

Er zijn verschillende manieren om jouw auto te verkopen. Iedere manier heeft zijn eigen voordelen. Bepaal daarom wat voor jou belangrijk is. Ga jij voor gemak en snelheid? Of ga je liever zelf onderhandelen voor de hoogste prijs?

Gemiddeld bod
Veilig en zekerheid
Keuze en vergelijken
Snelheid
Service
Eenvoudig
DealKiezer€9.500
Verkoop aan dealer€8.750
Familie of vrienden€9.750
Verkoopsites of social media€10.000

Dit overzicht is gebaseerd op de verkoop van een auto met een vraagprijs van € 10.000,-.

#1 DealKiezer

Tegenwoordig word je bij de verkoop van je auto geconfronteerd met een hele wereld aan mogelijkheden. Van onderhandelen met vreemde mensen aan de deur tot onbetrouwbare verkoopsites waarbij je niet weet of het bod gelijk is aan de waarde van jouw auto. Allemaal zaken waar jij je niet mee bezig zou moeten en willen houden.

Daarom vinden wij het bij DealKiezer belangrijk dat het eenvoudig en eerlijk moet blijven. Bij ons krijg je inzicht in alle biedingen, kan je zelf vergelijken en baseer je jouw keuze op reviews van onze RDW-erkende dealers.
Vergelijk zelf biedingen
Eerlijk en transparant
Eenvoudig
Zekerheid
Prijs kan soms lager uitvallen dan bij zelf verkopen
Auto achtergrond weg onderkant

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet

#2 Autodealer in Leiden

Je kunt er ook voor kiezen om je auto aan een autodealer te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld bij een Leidens autobedrijf of een garage waar jij altijd komt.

De meeste dealers hebben interesse in een gebruikte auto en willen daarom vaak een bod doen. Daarnaast is het prettig dat je bij een lokale of bekende autodealer weet met wie je zakendoet.

Het komt vaak voor dat een dealer alleen bereid is om een (hoge) prijs te geven voor jouw auto als je ook een andere auto koopt. Wij raden daarom aan om meerdere biedingen van dealers te vergelijken. Zo ben jij er zeker van dat je een goede deal sluit.
Meestal ken je de dealer al
Veilig en gemakkelijk
Vaak enkel een bod als je een auto aanschaft
Lagere prijs wanneer je geen auto koopt
Auto achtergrond weg onderkant

#3 Vrienden of familie

Je auto aan je familie of vrienden in Leiden verkopen lijkt een prettige manier van verkopen. Jij weet aan wie je de auto verkoopt en je krijgt geen vreemden aan de deur. Ook je familielid of vriend geeft het een goed gevoel. Zij weten namelijk van wie de auto is geweest.

Helaas is dit niet altijd zo interessant als het lijkt. Wat doe je als er korte tijd na de overdracht toch problemen zijn met de auto?

Dit kan leiden tot vervelende situaties en spijt. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.
Je weet met wie je zaken doet
Vaak een hogere prijs door directe verkoop
Deal komt gemakkelijk tot stand
Kans op persoonlijke conflicten

#4 Verkoopsites of social media

Een andere manier van verkopen is via verkoopsites, zoals Marktplaats of AutoScout24. Ook worden er steeds meer auto's verkocht via social-mediakanalen, zoals Facebook of Instagram.

Een voordeel is dat bovenstaande kanalen een groot bereik hebben en jou helpen met het tonen van jouw auto aan een groot publiek.

Let op: houd er rekening mee dat je op deze manier met veel vreemde mensen in contact komt. Daarnaast moet je gaan onderhandelen over de prijs en een proefrit gaan maken met iemand die je niet kent. Dit is iets wat een hoop risico en gedoe met zich meebrengt.
Groot bereik
Potentieel relevant publiek
Vreemde mensen aan de deur
Veel risico en gedoe
Auto achtergrond weg onderkant

Onze klanten beoordelen ons met een 9.4!

Gebaseerd op 1084 echte klantervaringen op klantenvertellen.nl.

Lees meer klantervaringen

Goede service

Bedankt!

Henk,
Cuijk
04-01-2021

Boven verwachting!

Uit mijn omgeving hoorde ik dat dit soort bedrijven vaak een (te) laag bod doen. Ondanks de twijfel toch geprobeerd en een redelijke prijs gekregen. Handig om te zien wat de recensie van de bieder is en of deze betrouwbaar is. Aangenaam verrast door de hulp.

Lotte,
Wageningen
08-06-2020

Binnen twee dagen alles perfect geregeld

Nadat de gegevens en fotos op de site waren geplaatst en na een telefoontje had ik de dag daarop al drie biedingen. Auto was dezelfde week al verkocht. Bemiddeling door dealkiezer was perfect. Je hebt zelf geen gedoe met potentiele kopers. Echt een aanrader.

Jim,
Noordwijkerhout
24-08-2020
Auto weg achtergrond

Dit biedt niemand anders

NL

Ik weet mijn kenteken niet